Keresés << ELŐZMÉNYEK
100 találat arra, hogy "egészséges étrend"
Az Ornish-étrend bemutatása
Az Ornish-diéta vagy inkább –étrend sokak fejében talán csak úgy él, mint egy újabb fogyókúrás módszer, holott nem erről szól. Egy átfogó életmódprogram szerves része az étrend, amelynek követői inkább mintegy pozitív mellékhatásként észlelhetik a fogyást, mivel nem ez a fő cél, bár sok esetben a fogyás is sokat segíthet az egészségi állapoton (amennyiben indokolt). Emellett számos olyan pozitív hatás várható az étrendtől, amely hozzájárul a betegség állapotának javulásához, a gyógyuláshoz, egy egyénre szabható rendszerben. Cikkünkben az Ornish-étrend sajátosságaival ismerkedhet meg.
Schmidt Judit2013/10/03
Étrend-kiegészítők: szedjük vagy ne szedjük?
A mai rohanó világban kevesebb időt, figyelmet szánunk az étkezésekre, a tudatos, előre megtervezett ételsorokra, így megszólalhat bennünk a vészcsengő, hogy legalább a szervezetünk számára nélkülözhetetlen vitaminokat, ásványi anyagokat pótoljuk valamilyen formában.
Bartha Kinga2015/05/19
A belsőségek helye és szerepe az egészséges étrendben
A belsőségek számos hasznos tápanyagban bővelkednek, azonban zsír-, ezen belül is koleszterintartalmuk, valamint élelmiszerhigiéniai szempontok révén csak alkalmanként, kis mennyiségben javasolható az egészséges étrend részeként, akár el is hagyhatók, ezzel is lecsökkentve a fogyasztásukból eredő kockázatot.
Bíró Andrea2015/05/27
A mediterrán étrend kedvező hatása az időskori fizikai-szellemi állapotra
Napjainkban szinte minden nap újabb és újabb „csodadiétákba” botlunk, amelyeknek általában egy közös vonásuk van: mindegyik azt ígéri, hogy aki az adott diétát követi, egészségesebb lesz (vékonyabb, boldogabb lesz, tovább fog élni, stb.). Az úgynevezett mediterrán diéta, amit nevezhetünk életmódnak is, lassan évtizedek óta tartja magát az egészséges életmód-javaslatok élmezőnyében. Számos kutatás bizonyítja az érvényességét.
Moharos Melinda2015/08/28
Gabonafélék és burgonya szerepe és beépítése az egészséges étrendbe
A gabonafélék olyan szerepet töltenek be táplálkozásunkban, mint a ház alapozása az építkezésben. Alap nélkül pedig összedől a ház.
Kiss-Tóth Bernadett2013/10/03
A sózás szerepe és beépítése az egészséges étrendbe
Egy csipet só fokozza az ételek, még az édes ételek ízét is. Azonban figyelni kell arra, hogy mekkora az egy csipet és az sem mindegy, hogy hány csipet kerül egy ételbe. A nátrium beviteléhez legnagyobb részben az élelmiszeripari termékekben található, valamint a sütés, főzés során felhasznált konyhasó járul hozzá.
Kiss-Tóth Bernadett2015/09/11
A gyümölcsök szerepe és beépítése az egészséges étrendbe
A gyümölcsök előnye, nagy tápértékükön, ezáltal a betegségmegelőzésben betöltött szerepükön túl, hogy édes ízük révén tökéletes alternatívaként szolgálnak a sok hozzáadott cukrot tartalmazó édességek helyett. Természetesen a gyümölcsök esetében is igaz, hogy friss, idényjellegű fajtáik szolgálják leginkább egészségünket.
Kiss-Tóth Bernadett2013/10/03
Egészséges élelmiszerek, egészséges ételek
Ebben a cikkben bemutatunk néhány kevésbé ismert élelmiszert, amelyek kiválóan alkalmasak ízletes, egészségmegőrző ételek készítéséhez, bár kevésbé gyakoriak a magyar konyhában.
Schmidt Judit2013/10/04
Zsírok, olajok, olajos magvak, diófélék szerepe és beépítése az egészséges étrendbe
A különböző zsiradékok és nagy zsírtartalmú élelmiszerek egészségünkre gyakorolt hatásai – főként a szív- és érrendszeri betegségek vonatkozásában – egyre nagyobb hangsúlyt kapnak a táplálkozástudományban. Cikkünkben a zsiradékok fajtáiról, valamint egészségünkre gyakorolt hatásairól szeretnénk bővebb képet adni.
Kiss-Tóth Bernadett2015/07/20
A termékenységet szolgáló étrend, életmód
A termékenységet az étrend összességében, de egyes tápanyagok, élelmiszerek, sőt, még a környezeti szennyezőanyagok is képesek befolyásolni. Íme, néhány jó tanács az étkezéssel kapcsolatban, ha gyermekvállalásra készülsz.
Dobos-Kufcsák Judit2016/07/29
1/10 oldal
1|2|3|4|5>
Web Analytics